Baka maränger tyckte jag var lite svårt förr tills jag hittade det bästa och perfekta receptet.
Viktigt att tänka på är att ha kylskåpskalla äggvitor och rena och torra bunkar för att det ska bli en perfekt marängsmet.
Du kan tillsätta tex. karamellfärg, smält choklad, malda nötter. Viktigt är att inte blanda ner det för mycket utan mer vända ner det försiktigt för att inte förstöra smeten.
Det är så roligt att få göra maränger och piffa till dem sedan, jag brukar oftast strö lite strössel på dem det sista för det blir så gulligt. Man kan egentligen göra lite som man vill, bara fantasin som sätter gränser.

Mitt bästa recept är så enkelt som: 

  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker

Sätt ungen på 100 grader. (gärna varmluft om det finns)
Vispa upp äggvitorna med elvisp eller matberedare till ett fast skum.
Häll sakta ner sockret lite i taget.
Vispa sedan tills du fått en riktigt fast och hård maräng. ’ ett bra tips är att du kan vända bunken upp och ner. Men var försiktig 😉

Vik ner din spritspåse så du lätt får i marängsmeten, och vik sedan upp den igen när det är dags att spritsa.
Spritsa sedan ut maränger så som du vill att dem ska se ut, har du ingen spritspåse går det minst lika bra att klicka ut marängerna.

Sätt in marängerna långt ner i ugnen i ca. 45 minuter -1  timma.

Öppna ugnen då och då för att släppa ut fuktig luft.
När marängerna lossnar lätt från bakplåtspappret så är dem klara.

Om du vill färga dina maränger kan du vända ner några droppar karamellfärg i marängvispet innan du lägger ner det i spritspåsen.
Samma om du vill ha i smält choklad eller nötmjöl, vänd ner det i marängvispet innan.

All lycka till ! Låt fantasin flöda.