Att få till en lyxigare korvstroganoff är inte alls svårt.
Minns den där stroganoffen som man fick i skolan, var inte riktigt min höjdare.
Tror det var lite förmycket tomatsmak för min del.
Mitt absolut godaste och bästa tips till er är att tillsätta rött vin. Det gör att en enkel vardagsrätt blir så mycket lyxigare. Oftast dricker jag bara 1 eller 2 glas vin och då blir det nästan alltid ½ flaska kvar i köket senare.
Man vill ju inte ha slattar att bara slå ut.  Nej, då brukar jag laga någon mustig gryta med vin i eller en godare stroganoff.
Dricker du inte alcohol så går det absolut likabra med alcoholfritt rött vin från mataffären!

Recept: 4 personer

  • 500 gram falukorv
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl chilisås
  •  2-3 dl rött vin
  •  ½ dl japansk soya
  • 4  dl grädde
  • salt och peppar
  •  1 msk perilja

gör såhär:

Ta bort korvskinnet och skär korven i små stavar.

Skala och hacka lök.

Bryn korv och lök i stekpanna.

Tillsätt tomatpuré och chilisås, låt det steka med en liten stund innan du tillsätter vinet som du sedan häller på och låter koka med i ca 4-5 minuter.

Tillsätt soya och grädde och låt det småputtra i ca 10 minuter.

smaksätt det med salt, peppar och persilja.

Rekommenderat tillbehör är ris eller pasta och en god grönsallad.

Lycka till.